Kryesore » 2012 » Maj » 01
Dita Ndërkombëtare e Punës, Kosovën e gjen me shkallë të lartë të papunësisë.Sipas shifrave zyrtare të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, papunwsia arrin në 38 për qind, derisa përfaqësues të punëtorëve dhe organizatat joqeveritare, thonë se kjo shifër mund të jetë edhe më e lartë, dhe atë mbi 60 për qind.Sipas të dhënave të Bankës Botërore, papunësia e lartë ka bërë që 34 për qind e popullsisë në Kosovë të jenë të varfër dhe të jetojnë me 1.5 euro në ditë, ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-01

Shuarja e bizneseve në Kosovë duhet të jetë sinjal alarmues për institucionet kosovare, thonë njohës të çështjeve ekonomike. Sipas tyre, me shuarjen e bizneseve, po shuhen shumë vende të punës, çka rrjedhimisht ndikon edhe në rritjen e shkallës së varfërisë në vend.Haki Shatri, ekspert i çështjeve ekonomike, thotë se dukuria e falimentimit të bizneseve në Kosovë është shkaktuar nga ambienti i pafavorshëm biznesor, mungesa e kapit ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-01

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player