Ekonomi

 

Ekonomia joformale mbetet edhe më tej një ndër prioritetet e Qeverisë së Kosovës. Kështu ka thënë ministri i Financave, Besim Beqaj, në takimin kushtuar hartimit të Strategjisë dhe Planit të Veprimit për parandalimin dhe luftimin e ekonomisë joformale, pastrimit të parave dhe financimin e terrorizmit.Në kët ... Lexo më shumë »

Postuar nga: ksdardania | Data: 2014-01-09

 Niveli i papunësisë në vendet e eurozonës njohu rënien e parë që prej pjesës së parë të vitit 2011, treguan të dhënat zyrtare të publikuara ditën e premte. Papunësia midis 17 vendeve që përdorin monedhën e përbashkët euro ra në 12.1% në muajin tetor. ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2013-11-30

Hiç më pak se 1,6 milionë euro ka arritur vlera e pasurisë së konfiskuar nga fillimi i këtij viti e deri më tash nga Agjencia për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruara ose të Konfiskuar (AAPSK), e cila vepron në kuadër të Ministrisë së Drejtësisë (MD).Mirjeta Haliti, zyrtare për informim në AAPSK ka ... Lexo më shumë »

Postuar nga: ksdardania | Data: 2013-11-30

Shqipëria ka aktualisht nivelin më të lartë të kredive me probleme (hua jo performuese- NPL) në të gjithë Europën Qendrore e Lindore. Të dhënat bëhen të ditura në raportin e fundit të Fondit Monetar Ndërkombëtar për Europë ... Lexo më shumë »

Postuar nga: ksdardania | Data: 2013-11-29

Falimenti i kompanisë "Belle Air Evropa” dyshohet se do të prekë më shumë se 50 mijë pasagjerë që kanë pasur të udhëtojnë me këtë aviokompani. Në njoftimin zyrtar kjo kompani nuk ka bërë të ditur për numrin e biletave që ka shitur, por sipas një burimi të gazetës "Zëri”, janë mbi 50 mijë pasagjerë që kanë pasur të udhëtojnë në d ... Lexo më shumë »

Postuar nga: ksdardania | Data: 2013-11-29

Gjiganti bankar zviceran UBS është pajtuar të paguajë gjobë në shumë prej 1.5 miliardë dollarësh për zgjidhjen e hetimeve lidhur me manipulimet e kufijve të shkallës së kamatave, që janë përdorë nga huadhënësit në mbarë botën. UBS ka shpallur sot se bordi i saj i drejtorëve ka autorizuar arritjen e zgjidhjes me agjencitë rregullatore të Zvicrës, Britanisë dhe Shteteve të Bashkuara.UBS është njëra nga disa banka kreditore aktualisht nën ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-19

Rojet e pyjeve po mobilizohen edhe më shumë në misionin e tyre për mbrojtjen e pyjeve nga prerësit ilegalë dhe nga veprimet e paligjshme të personave të papërgjegjshëm. Procesi i pajisjes me armë për rreth 220 roje të pyjeve, i cili tashmë është në prag të finalizimit, do të zvogëlojë rrezikshmërinë në kryerjen e punëve të përditshme në terren. Këtë e bëjnë të ditur zyrtarët e Agjencionit Pyjor të Kosovës, të cilët për blerjen ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-14

1 2 3 ... 19 20 »

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player