Kryesore » Entries archive
Qeveria e Kosovës është dashur të ndërhynte të hënën pasdite për ta shpëtuar Prishtinën nga vërshimi me mbeturina. Prej tri ditësh mbeturinat në kryeqytet nuk janë mbledhur, ngase kompanisë "Pastrimi” ia ka bllokuar qasjen në deponi, shkaku i një borxhi prej 1.4 milionë eurosh Kompania për menaxhimin e Deponisë (KMDMK).Agim Gashi, drejtor i Shërbimeve Publike në Komunën e Prishtinës, ka deklaruar se të dy kompanitë kanë arritur një marrëveshje mes tyr ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-11-20

Arben Ibroja, drejtor i OST-së në Shqipëri përmes një letre ka kërkuar nga banka gjermane KfW, Ministria e Financave e Shqipërisë dhe KOSTT-it në Kosovë, anulimin e procedurave tenderuese për lotin I të linjës së interkonjeksionit Kosovë-Shqipëri.
Në letrën e drejtorit Ibroja që e ka siguruar gazeta "Zëri” thuhet se OST-ja vlerëson lart bashkëpunimin mes OST-së dhe bankës gjermane Kfw, si një mbështetës i fuqishëm në
Për ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-11-20

Agjencia e Statistikave të Kosovës, Departamenti i saj i statistikave ekonomike dhe llogarive kombëtare, sot publikoi Statistikat e tregtisë së jashtme për muajin shtator 2012. Të dhënat nga tregtia e jashtme në Kosovë, sipas komunikatës për media të ASK-së, tregojnë për një deficit tregtar për muajin shtator 2012 prej 231,5 milionë eurosh, krahasuar me deficitin prej 192,3 milionë eurosh me shtator e vitit 2011. Eksporti në muajin shtator 2012 kisht ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-11-16

Ministria e Infrastrukturës e ka anuluar tenderin për këshilltar të transaksionit për autostradën Prishtinë-Han i Elezit, me arsyetimin se nuk kanë mjete financiare. Çmimet e ofertave të pranuara kanë rezultuar në kundërshtim me Ligjin për prokurim publik, meqë është konstatuar se oferta më e favorshme përmbante çmim më të lartë sesa mjetet në dispozicion të Ministrisë së Infrastrukturës."Të gjithë tenderët e përgjegjshëm përmbajnë çmime të cilat në masë su ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-11-15

Asnjë kompani e sigurimeve në Kosovë nuk është e rregullt në treg. Ato nuk i paguajnë klientët, ofrojnë shërbime jocilësore, kanë probleme me stafin, kanë probleme me operatorë dhe shumë raste tjera të korrupsionit. Për shkak të këtyre parregullsive që i kanë evidentuar inspektorët, Banka Qendrore ka ekzekutuar dënime për të gjitha kompanitë. Prej 11 kompanive të sigurimeve sa operojnë në Kosovë, asnjëra nuk është për mashalla. Ato nuk i paguajnë klientët me kohë, kan ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-09-26

Qeveria e Kosovës mund të përjashtohet sërish nga marrëveshja "Stand-By” e lidhur sivjet me Fondin Monetar Ndërkombëtar, nëse realizohet premtimi i radhës i kryeministrit Hashim Thaçi për rritjen e pagave për mësimdhënësit. Kjo rritje e shpenzimeve për pagat e mësimdhënësve është në kundërshtim të plotë me marrëveshjen "Stand-By”, por edhe me vetë premtimin e firmosur nga kryeministri Thaçi në letrën e dërguar në Bordin e Fondit Monetar Ndërkombëtar.Përfaqësues ndërkom ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-09-26

Drejtuesit e Ministrisë së Infrastrukturës së Kosovës kanë bërë edhe një hap përpara në projektin e autostradës Prishtinë–Shkup. Ata kanë bërë gati projektin e detajuar dhe më datë 12 shtator, kjo ministri do të shpallë konkursin ndërkombëtar për ndërtimin e kësaj autostrade. Zyrtarë të kësaj ministrie tregojnë se interesimi për ndërtimin e këtij projekti rrugor është i madh dhe presin që të konkurrojnë kompani të fuqishme europiane. Burime të gazetës Express tre ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-09-06

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Mimoza Kusari-Lila mori pjesë në panairin ndërkombëtar të Izmirit, ku marrin pjesë ministra, ambasadorë dhe përfaqësues të bizneseve nga 64 vende të botës.Në kuadër të panairit, zëvendëskryeministrja kosovare u takua me ministrin e Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë të Turqisë, Nihat Ergun."Marrëdhëniet tregtare në mes të Kosovës dhe Turqisë janë të mira, por ne shpresojmë që shumë shpejt ky ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-09-01

Të dhënat e Bankës Botërore për shtrenjtim të produkteve ushqimore për 10 për qind në shumë vende të botës, ka alarmuar edhe Kosovën. Përfaqësues të organizatave ekonomike në Kosovë dhe ekspertë të çështjeve ekonomike, thonë se derisa Kosova importon shumicën e produkteve ushqimore nga vendet e ndryshme të botës, kjo ngritje e çmimeve ka prekur edhe Kosovën.Sipas raportit të Bankës Botërore, ngritja e çmimeve në 10 për qind ka ardhur si pasojë e thatësisë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-31

"Forcimi i bashkëpunimit ekonomik në fusha të veçanta në mes të afarsitëve kosovarë dhe atyre nga Korea e Jugut , organizimi i vizitave të delegacioneve biznesore të të dyja shteteve , pjesëmarrja e kompanive kosovare në panairet më të mëdha në Korenë e Jugut , prurja e invesitorëve potencial nga Korea në Kosovë , bashkëpunimi dhe inkurajimi i investitorëve nga Korea në energjetikë , energji alternative , biomasa , logjistikë , transport , infrastrukturë , IT dhe telek ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-31

Gjenerata e avancuar e telefonisë mobile, e njohur si 3G, mund të futet shumë shpejt në përdorim edhe në Kosovë. Autoriteti Rregullator i Telekomunikacionit është duke shqyrtuar mundësinë që në një kohë shumë të shkurtër, me gjasë të madhe brenda këtij viti, edhe Kosova të ketë sistemin e telefonisë mobile të gjeneratave të avancuara, të cilat do jenë avantazh sidomos nga aspekti i kapacitetit të komunikimit që do të mundësojë shërbime shtesë që kanë një vlerë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-31

Në tregun e brendshëm kosovar ka laramani çmimesh të produkteve të ndryshme, varësisht nga dyqani, lokacioni apo edhe qyteti. Çmimet shumë të larta, kurse rrogat të ulëta bëjnë që fuqia blerëse e konsumatorëve të mos jetë e lartë.Po, kush e përcakton e çmimin e një malli në tregun kosovar, sasia e mallit, prodhimi vendor apo cilësia e tij? Se a kanë, apo duhet të kenë autoritetet kosovare mundësi dhe mekanizma që të ndikojnë a ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-26

Projekti për ndërtimin e një hidrocentrali me kapacitet prej 305 megavatësh në Zhur tashmë është në dilemë nëse mund të realizohet, pasi sërish është vënë në dyshim nëse ai është ekonomikisht i arsyeshëm. Një grup teknik i krijuar nga Këshilli Kombëtar për Zhvillim Ekonomik do të analizojë nëse ndërtimi i këtij projekti është ekonomikisht i favorshëm.Tash e dy vjet nuk është bërë asnjë hap drejt realizimit të këtij projekti, që sipas një studimi të kry ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-20

Përmes një vendimi që është marrë kohëve të fundit nga komunat e ndryshme të Kosovës, në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme, qytetarët detyrohen që të paguajnë një varg taksash për të regjistruar veturën. Sipas të njëjtit vendim, për regjistrimin e një makine, kosovarët duhet të paguajnë taksat komunale (bërllokun, tatimin në pronë, ujin), taksat ekologjike, ato rrugore, administrative etj. Ky është një obligim që ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-20

Brenda muajit gusht pritet të qartësohen hapat që Qeveria e Kosovës do të ndërmarrë rreth rehabilitimit të termocentralit "Kosova B” dhe mënyrën e përfshirjes së sektorit privat në termocentralin ‘Kosova B’. Anëtarët e Komiteti Drejtues pritet të njihen me opsionet për rehabilitimin e këtij termocentrali që këshilltarët e transaksionit do t’i prezantojnë në mbledhjen e radhës që të mbahet brenda muajit gusht.Në bazë të vendimit të Qeverisë së Kosovës ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-20

« 1 2 3 4 5 ... 19 20 »

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player