Kryesore » 2011 » Qershor » 22
FMN i kërkoi Shqipërisë që të ulë borxhin publik, dhe ta shohë këtë cështje si një përparësi të ngutshme. Shefi i misionit të FMN, Gervin Bell, deklaroi në Tiranë në mbyllje të vizitës dyjavore se edhe tani financat shqiptare janë përsëri në një situatë të ngjashme me atë të vitit të kaluar, ku buxheti ndodhet nën presion. Në një konferencë të përbashkët me ministrin e financave, Ridvan Bode, dhe me guvernatorin e Bankës Qendrore, ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-22

Ekonomia e Spanjës ende konsiderohet "e rrezikuar” ka paralajmëruar Fondi Monetarë Ndërkombëtar. Në një raport, FMN thotë se qeveria spanjolle duhet të vazhdojë punën për uljen e shpenzimeve publike dhe të rrisë përpjekjet për hapjen e vendeve të punës.
Që prej vitit të shkuar, Spanja ka ndërmarrë masa për uljen e borxhit publik. Ndryshe nga Greqia dhe Portugalia, Spanja nuk ka kërkuar ndihmë financiare.
Ndërsa FMN-ja nuk e komentoi nëse kjo ka mbetur një mun ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-22

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player