Kryesore » 2012 » prill » 17
Drejtorët e Bankës Botërore kanë zgjedhur Jim Jong Kimin në postin e presidentit të institucionit financiar.
Mjeku amerikan, i lindur në Kore, ka fituar kundrejt ministres nigeriane të Financave, Ngozi Okonjo Iveala, me mbështetjen e vendeve të Evropës Perëndimore, Japonisë, Kanadasë dhe ekonomive në zhvillim, siç është Rusia.Kim do të nisë mandatin e tij pesëvjeçar më 1 korrik, për të pasuar Robert Zoellikun.
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-04-17

Tash e më shumë se një vit disa nga kompanitë e sigurimeve në Kosovë, në kundërshtim me ligjin për tatimin mbi vlerën e shtuar, nuk aplikojnë TVSH-në për shërbimet e lidhura me aktivitetin sigurues.Me pretendimin se neni 28 i Ligjit Nr.03/L-146, paragrafi 1.1, lë hapësirë ligjore për të mos aplikuar TVSH-në, disa kompani sigurimi po bëjnë evazion fiskal para "syve” të ATK-së, edhe pse neni 64 përcakton qartë se për periudhën kalimtare, deri më 31/12 ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-04-17

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player