Kryesore » 2012 » Maj » 06
Partia maqedonase në opozitë, LSDM njofton se rishikimi i fundit i buxhetit për vitin 2012, i cili ka hyrë në procedurë parlamentare, dëshmon se rrëfimi i autoriteteve qeveritare për një buxhet zhvillimor, është një iluzion dhe keq-menaxhim i arkës shtetërore."Kjo do të thotë se Qeveria bën shkurtimin e shpenzimeve kapitale për 89 milionë euro, me ç’rast ky buxhet tërësisht e humb komponentin e vet zhvillimor, me të cilin qeveria ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-06

Ekonomistët kosovar vlerësojnë se tash për tash Kosova i ka punët mirë me borxhin e jashtëm. Ata porositin institucionet të jenë të kujdesshme me huat publike në të ardhme, të cilat mund ta çojnë vendin në një krizë si Greqinë. Ata thonë se borxh duhet të hyjmë vetëm nëse ka nevojë të madhe për investime që garantojnë kthim.
Borxhi i jashtëm nuk duket të jetë problem i madh për Kosovën. Me shkallën aktuale prej 30 për qind të Bruto Produktit të brendshëm edhe njohësit e ek ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-06

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player