Kryesore » 2012 » Gusht » 31
Të dhënat e Bankës Botërore për shtrenjtim të produkteve ushqimore për 10 për qind në shumë vende të botës, ka alarmuar edhe Kosovën. Përfaqësues të organizatave ekonomike në Kosovë dhe ekspertë të çështjeve ekonomike, thonë se derisa Kosova importon shumicën e produkteve ushqimore nga vendet e ndryshme të botës, kjo ngritje e çmimeve ka prekur edhe Kosovën.Sipas raportit të Bankës Botërore, ngritja e çmimeve në 10 për qind ka ardhur si pasojë e thatësisë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-31

"Forcimi i bashkëpunimit ekonomik në fusha të veçanta në mes të afarsitëve kosovarë dhe atyre nga Korea e Jugut , organizimi i vizitave të delegacioneve biznesore të të dyja shteteve , pjesëmarrja e kompanive kosovare në panairet më të mëdha në Korenë e Jugut , prurja e invesitorëve potencial nga Korea në Kosovë , bashkëpunimi dhe inkurajimi i investitorëve nga Korea në energjetikë , energji alternative , biomasa , logjistikë , transport , infrastrukturë , IT dhe telek ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-31

Gjenerata e avancuar e telefonisë mobile, e njohur si 3G, mund të futet shumë shpejt në përdorim edhe në Kosovë. Autoriteti Rregullator i Telekomunikacionit është duke shqyrtuar mundësinë që në një kohë shumë të shkurtër, me gjasë të madhe brenda këtij viti, edhe Kosova të ketë sistemin e telefonisë mobile të gjeneratave të avancuara, të cilat do jenë avantazh sidomos nga aspekti i kapacitetit të komunikimit që do të mundësojë shërbime shtesë që kanë një vlerë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-08-31

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player