Kryesore » 2012 » prill » 16
Që në fillimi të sezonit për mbjelljet pranverore,bujqit po përballem me shumë vështirësi. Ndër to janë edhe çmimet e larta të karburanteve, farërave dhe plehrave, që sipas bujqve pamundësojnë shtimin e sipërfaqeve të reja me kultura pranverore.Kostoja e lartë e punimit të tokës, ka bërë që disa nga fermerët kosovarë të mos shtojnë më shumë sipërfaqet me të mbjella pranverore, se sa ato që i kishin gjatë vitit paraprak. Halim Rrustemi nga fshati Babaj i Bokës në komunën ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-04-16

 Edhe 13 vjet pas përfundimit të luftës në Kosovë, furnizimi i rregullt me energji elektrike mungon në Kosovë. Ekspertë të fushës së energjisë vlerësojnë se një problemi i tillë ishte zgjidhur shumë më herët sikur autoritetet kosovare të ishin më të përgatitura dhe të dinin t’i shfrytëzonin resurset natyrore që ka vendi. Ish-ministri Ethem Çeku, thotë për Radion Evropa e Lirë se Kosova në nivel evropian, dhe po ashtu radhitet lart edhe në nivel bo ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-04-15

Në kuadër të vizitë së saj në Turqi, zv. kryeministrja Mimoza Kusari-Lila, takoi bizneset turke, shoqatat shqiptare të Stambollit dhe Bursës të cilët i ftoi të investojnë në Kosovë.Nën organizimin e Bordit për Marrëdhënie Ekonomike me Jashtë (DEIK), zv. kryeministrja Kusari-Lila u takua në Stamboll me biznesmenë të interesuar për të investuar në Kosovë. Ajo ftoi bizneset turke që të investojnë në Kosovë duke thënë se Kosova për çdo ditë është duke u b ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-04-15

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player