Kryesore » 2012 » Maj » 03
Banka Qendrore Evropiane (BQE), ka mbajtur të pandryshuar normën e interesit në kuotën 1 për qind. Banka nuk i ka ndryshuar normat që prej nëntorit, kur bëri dhe shkurtimin e dytë rresht. 
Por BQE-ja ka furnizuar banka të ndryshme në mbarë Evropën me hua prej qindra miliardë eurosh me interesa të ulëta.Presidenti i BQE-së, Mario Draghi theksoi se norma e interesit mbeti në të njëjtat kuota me qëllim ruajtjen e besimit. Më tej ai theksoi se ekonomia në Eurozonë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-03

Ndërmarrja turke Tosçelik Profil Ve Sac Endustrisi AS ka paguar 15.1 milionë euro për uzinën malazez të çelikut Zelejzara AD Niksiç, njoftoi ministri i ekonomisë në Podgoricë të hënën (30 prill). Marrëveshja erdhi pas katër përpjekjesh të mëparshme të dështuara për të shitur sipërmarrjen, e cila ka qenë në falimentim gjatë vitit të kaluar me borxhe prej 193 milionë euro. 
Leva rumune ra në nivelin më të ulët historik të hënën (30 prill), duke përjetuar di ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-03

Në dekadën e fundit është shtrenjtuar jetesa në Kosovë. Dhjetë vjet më parë, çmimet e produkteve ushqimore dhe të shërbimeve të tjera kanë pasur tjetër peshë monetare. Pothuajse çdo produkt është shtrenjtuar, disa mbi 100 për qind. 
Dhjetë vjet më parë, sipas të dhënave të Agjencisë Kosovare të Statistikave, 1 kilogram miell kushtonte 0.25 euro, ndërsa tani mesatarisht ka kushton 0.42 euro apo 0.17 euro më shumë. Krahas miellit, në dhjetë vjetë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-03

Çmimet me pakicë dhe harxhimet e jetesës në prill të këtij viti janë rritur për 1,1 për qind në krahasim me muajin paraprak. Çmimet me pakicë në prill të këtij viti, në krahasim me prillin e vitit të kaluar, shënojnë rritje prej 3,2 për qind, ndërsa harxhimet e jetesës rritje prej 2,2 për qind, kumtoi Enti shtetëror për statistikë.Rritja e harxhimeve të jetesës prej 1,1 për qind është rezultat i çminmeve më të larta të vezëve për 16,5 për qind, pemët prej 9,9, pe ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-03

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player