Kryesore » 2012 » Qershor » 05
Oda Ekonomike e Kosovës në kontinuitet po përcjell zhvillimet në tregun rajonal, përkatësisht respektimin e marrëveshjes për tregti të lirë CEFTA. Sërish, këtu Serbia paraqitet si shteti që më së paku është e interesuar për zhvillimin e raporteve tregtare në kuadër të kornizave të kësaj marrëveshjeje. Ajo me vendime e me ligje anti -CEFTA në mënyrë serioze rrezikon prodhimin e vendeve të rajonit, me këtë edhe të Kosovës. Në m ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-05

Sektori i bujqësisë në Kosovë vazhdon të mbetet njëri ndër sektorët më të pazhvilluar, pavarësisht faktit se ky sektor gjeneron zhvillim të madh ekonomik, vlerësojnë ekspertë të bujqësisë dhe përfaqësues të bujqve të Kosovës. Halim Gjergjizi, profesor i politikave bujqësore, thotë për Radion Evropa e Lirë se nuk ka mbështetje afatgjate institucionale për sektorin e bujqësisë. Sipas tij, subvencionet e bëra për bujqit nga Qeveria e Kosovë janë të pamjaftueshm ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-05

Avancimi i bashkëpunimit ekonomik mes Kinës dhe Kosovës ka qenë temë e diskutimit mes kreut të Odës ekonomike">Ekonomike të Kosovës, Safet Gerxhaliu dhe përfaqësueve të një delegacioni kinez.Delegacioni ishte i udhëhequr nga Ma Lihui, udhëheqës i zyrës kineze në Prishtinë, Zhang Peng atashe në Ambasadën e Kinës në Beograd, Lei Yufeng – komisionar i Bankës Kineze për Zhvillim dhe Zhu Lianqi – konsulent për çështje ekonomike">ekonomike.Gërxhaliu u shpreh ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-05

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player