Kryesore » 2012 » Qershor » 16
Kriza ekonomike në eurozonë dhe rënia e remitencave ka bërë që në Kosovë të bie fuqia blerëse, vlerësojnë ekspertë të çështjeve ekonomike në Prishtinë, derisa qytetarët thonë se çmimet e larta të produkteve ushqimore kanë bërë që konsumi të pësojë rënie. Sipas raportit të fundit të Agjencisë së Statistikave të Kosovës, thuhet se shpenzimet për ushqim gjatë vitit 2011 kanë rënë në raport me vitin 2010.Sipas raportit të ASK-së, shihet se ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-16

Vendosja e tarifës prej 35 për qind në importin e çimentos është në kundërshtim me Marrëveshjen për Tregti të Lirë (CEFTA), nënshkruese e së cilës është edhe Kosova.Ky vlerësim ka ardhur nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë, e që i referohet vendimit të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë për vendosjen e tarifës prej 35 për qind importit të çimentos në emër të mbrojtjes së prodhimit vendor."Ky veprim (vendosja e tarifës për import të çimentos prej 35 për qind) nuk ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-06-16

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player