Kryesore » 2012 » Korrik » 03
Papunësia në Kosovë vazhdon të jetë e lartë. Shifra të sakta që tregojnë se sa mund të jetë numri i të papunëve nuk ka. Ato bazohen në disa hulumtime dhe ndryshojnë nga 40 deri në 45 për qind të papunëve. Të punësuar legalë në Kosovë, gjatë një viti nuk janë më shumë se 20 për qind të personave të aftë për punë. Sipas të dhënave të fundit të Trustit të Kursimeve Pensionale, që është një fond i obligueshëm për punëtorët, në Kosovë nuk janë më shumë se 16 ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-03

Mursel Morina është njëri ndër 85 punëtorët që nuk i është vazhduar kontrata e punës në "Ferronikeli”, dhe ai nuk e di arsyen e largimit. "Të dielën kam shkuar në hyrjen e ndërmarrjes dhe sigurimi më kanë thënë se nuk mund të hysh brenda, sepse nuk je i punësuar më. Nuk kam asnjë njoftim për largim. Kam punuar për 40 vjet në këtë ndërmarrje pa asnjë vërejtje, jam larguar pa asnjë arsyetim. Fshati ynë Çikatovë e Vjetër ka pasur fusha, male e natyrë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-03

Paraqitja e morrit të verdhë, tripsit të grurit dhe ushunjëza e drithërave në disa zona të mbjella me grurë do të ulin rendimentet e këtij drithi në Komunën e Podujevës. Megjithatë, sipas zyrtarëve komunalë të Podujevës, cilësia e grurit sivjet do të jetë e mirë. Drejtori për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Vezir Januzi, ka thënë se zonat ku nuk janë paraqitur këta dëmtues të grurit do të ketë rendimente shumë më të mira. Januzi nuk ka treg ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-03

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player