Kryesore » 2011 » Maj » 09
Shqipëria së shpejti do të duhej të fillojë të kthej borxhin në shumë 8,5 milionë dollarë Serbisë, i krijuar në kohën e ish-Jugosllavisë, në bazë të këmbimit të mallrave Shqipëri-ish-Jugosllavi, raportojnë mediat serbe.
Qeveria e Serbisë i ka propozuar para disa ditësh Kuvendit që të ratifikojë një marrëveshje me Këshillin e Ministrave të Shqipërisë për rregullimin e borxhit ndaj Serbisë, ka transmetuar agjencia Tanjug.
Sipas kësaj agjencie serbe, Shqipëria ka ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-09

Zëvendëskryeministrit të parë të Qeverisë, Behxhet Pacolli, nuk është duke i pëlqyer modeli aktual i zhvillimit ekonomik të vendit. Ai do të kërkojë nga udhëheqësi i Qeverisë, Hashim Thaçi, t’ia lërë në dorë këtë resor. Nisur nga përvoja e tij në biznes, ai synon që nëpërmjet një plani të hartuar nga ekspertët e tij ta zhvillojë ekonomikisht vendin, që sipas tij ka më shumë tipare të një vendi të varfër dhe me shumë probleme ekonomike. Për ta realizuar planin ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-09

Organizatat buxhetore të Kosovës mbajtën nëpër arkat e veta "private” 885 mijë euro në formë të "keshit”, në ditën e fundit kur janë mbyllur të gjitha transaksionet financiare vjetore të vendit.

Këto mjete financiare, sipas raportit vjetor të shpenzimeve të publikuar të mërkurën, nuk janë depozituar në asnjë llogari financiare e as nuk janë kthyer në buxhetin e shtetit."Kjo shumë përfaqëson paranë e imët e cila mbahet nga organizatat buxhetore e të cila ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-09

Zyrtarë të lartë amerikanë dhe kinezë i fillojnë sot bisedimet dy ditore ndërmjet dy ekonomive më të mëdha në botë.

Sekretari i Thesarit, Timoti Gajtner dhe Sekretarja e Shtetit Hillari Klinton e udhëheqin delegacionin amerikan, i cili pritet t'i bëjë thirrje Kinës që të lejojë rritjen e vlerës së juanit.

Delegacioni kinez, i prirë nga zëvendëskryeministri Vang Kishan, do të kërkojë garanci se 1.200 miliardë dollarët amerikanë të Kinës që janë T ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-09

Industria eksportuese gjermane ka thyer të gjitha rekordet. Në muajin mars kompanitë gjermane kanë shitur jashtë kufijve mallra në vlerë prej 98.3 miliardë eurosh, niveli më i lartë që prej ekzistencës së Republikës Federale.

Në krahasim me marsin 2010 rritja e shënuar është 15.8 për qind, bëri të ditur Zyra federale e statistikave në Wiesbaden. Importet u rritën me 16.9 për qind, me një vlerë prej 79.4 miliardë euro, edhe ky nivel rekord.

Shoqata e treg ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-09

Përfaqësuesit e komunitetit të biznesit në Kosovë vlerësojnë se burokracia, procedurat e tepërta për fillimin e një biznesi dhe sundimi i ligjit, janë pengesat kryesore që pengojnë bizneset kosovare dhe investitorët e huaj të bëjnë biznes në Kosovë. Ata thonë se pa eliminimin e këtyre pengesave, nuk mund të krijohet një ambient i favorshëm afarist.


Krijimi i një klime të favorshme për zhvillimin e biznesit në Kosovë, do të ishte një mundësi e mirë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-09

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player