Kryesore » 2011 » Maj » 22
- Kërkesa botërore e arit në tremujorin e parë të vitit 2011 është rritur për 11 për qind, në 981.3 tonë në krahasim me 881 tonë në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, kumtoi Këshilli botëror për ar (WGC).
Vlera e kërkesës arriti nivel prej 43.7 miliardë dollarë në krahasim të 31.4 miliardë dollarë në tremujorin e parë të vitit të kaluar, që paraqet rritje prej më pak se 40 për qind.
Çmimi mesatar i arit në tremujorin e parë të vitit arriti rekordin 1.386.27 d ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-22

Bizneset kosovare kanë në dispozicion burime të kufizuara të qasjes në kapital. Përfaqësues të bizneseve dhe ekspertë të çështjeve ekonomike thonë se duhet ngritur domosdonë e hapjes së burimeve të tjera të qasjes në kapital me kushte më të përshtatshme.
Kursimet personale, huazimet nga miqtë dhe familja, si dhe kreditë bankare, janë burimet e vetme të qasjes në kapital për bizneset. Duke pasur parasysh që këto burime nuk janë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-22

Ndërtimi i autostradës Vërmicë-Besi vazhdon pa mbikëqyrje. Pavarësisht faktit se dy seksionet e para janë në ndërtim e sipër, Ministria e Infrastrukturës ende nuk ka arritur ta zgjedhë një kompani, që do ta kryente këtë punë.
Për me tepër, pas dështimit të tenderit të parë, kjo ministri tashme e ka quar këtë proces në ritenderim. Saktësisht me 18 maj është mbyllur afati i ritenderimit, shkruan Express.

Zyrtarë të Ministrisë se Transportit thonë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-22

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) synon që të formojë sindikata edhe në sektorin privat, sektor ky ku më së shumti shkelen të drejtat e punëtorëve. Sindikalistët thonë se punonjësit në këtë sektor hezitojnë organizimet sindikale për shkak të hakmarrjes nga punëdhënësi, me humbjen e vendit të punës.
Gjendja e rëndë ekonomike dhe shkalla e lartë e papunësisë, janë faktorët kryesorë që punëtorët në sektorin privat heshtin për parregullsitë që iu ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-22

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player