Kryesore » 2011 » Qershor » 11
Bilanci tregtar i Kosovës po shkon duke u përkeqësuar. Sipas të dhënave të Enti të Statistikës së Kosovës (ESK), muajt e fundit ka rritje të deficitit tregtar.
Të dhënat flasin se gjatë prillit të këtij viti Kosova ka deficit tregtar 166,5 milionë euro krahasuar me deficitin prej 154,7 milionë eurove që ishte në prillin e vitit 2010, shkruan Kosova Sot.
Eksporti në prill 2011 kishte vlerën 29,3 milionë euro, ndërsa importi 195,8 milionë euro, që është një rritje ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-11

Edhe pas miratimit të një tjetër pakete shpëtimi për Greqinë nga parlamenti federal gjerman, vazhdon edhe më tej polemika për llojin e ndihmës financiare.
Kryeekonomisti i Bankës Qendrore Evropiane, Juergen Stark, ritheksoi kundërshtimin e institucionit të tij ndaj kërkesës së qeverisë gjermane për pjesëmarrje të kreditorëve privatë në ristrukturimin e borxhit grek.
"Nëse një pjesëmarrje e detyruar do të vlerësohej si humbje kredie, Banka Qendrore E ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-11

Monedha europiane vijon të mbetet në kuotat më të larta historike, duke u këmbyer për 143 lekë.
Banka e Shqipërisë raportoi dje se euro kishte pësuar një tërheqje në raport me monedhën tonë kombëtare, për 0.03 lekë, por që gjithsesi rreziku mbetet i lartë.
Ekspertët nuk guxojnë të japin komentet e tyre lidhur me mbiçmimin e euros, pasi çdo ditë zhvillohet një situatë e re dhe askush nuk mund të japë një parashikim, aq më tepër Banka e Shqipërisë.&nb ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-11

Që buxheti i shtetit do të ndryshojë në korrik, kjo është tashmë e sigurt. Në Ministrinë e Financave po bëhet rakordimi i fundit i shifrave që do zërë gërshëra e shkurtimeve.Por, buxheti i vitit 2010 duhet të ishte ndryshuar me kohë, sepse që në fillim ai është hartuar "gabim”. Është hartuar mbi shifra të paqena, është bazuar mbi parashikime jo të vërteta, dhe ndoshta është krijuar i tillë pikërisht për t’u korrigjuar në korrik. Në buxhet lëvizin r ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-11

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player