Kryesore » 2011 » Gusht » 16
Deficiti tregtar i Kosovës për muajin qershor ishte 182 milionë euro. Në qershor të vitit ta kaluar deficiti ishte 158,3 milionë euro. "Eksporti në muajin qershor 2011 kishte vlerën 30,7 milionë euro, ndërsa importi 212,8 milionë euro, është një rënie prej 0.4% për eksport, si dhe një rritje prej 12.5% për import, krahasuar me qershor e vitit 2010", thuhet në raportin e ESK për tregtinë e jashtme të Kosovës. 
Pjesa më e madhe e importit gjatë muajit q ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-16

Me këtë prodhim mbulohen rreth 80% të nevojave të popullatës, që janë 205 kg për kokë banori në vit, tha Ministri i Bujqësisë, Blerand Stavileci.Rendimentet e grurit sivjet janë për 35% më të larta se vitin e kaluar. Me këto rendimente nevojat për grurë për popullatën e Kosovës përmbushen në masën rreth 80%. Raporti përfundimtar për fushatën e korrje-shirjes së drithërave të bardha për këtë vit u prezentua nga Ministri i Bujqësisë, Blerand Stavileci, i cili u ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-16

Të dhënat e reja financiare tregojnë se rritja ekonomike e Gjermanisë gati se ishte ndalur në periudhën prill – qershor të këtij viti, duke i rritur shqetësimet e investitorëve se ekonomia globale është më e ngadalshme se sa pritej.Rritja tremujore prej vetëm 0.1% për Gjermaninë, që është ekonomia më e madhe në Evropë, ishte nën pritjet e tregjeve për 0.5% rritje dhe erdhi pas të dhënave dëshpëruese për rritje ekonomike për Francën dhe Shtetet e Bashkuara.Ngadalësimi i ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-16

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player