Kryesore » 2012 » Janar » 19
Fluksi i shkëmbimeve tregtare midis Kosovës dhe Shqipërisë, është shtuar kohët e fundit. Të dhënat e ofruara nga dogana e Morinit, tregojnë se të paktën 100-120 mjete me mallra hyjnë dhe dalin në ditë nga kjo pikë.
Fluksi në rritje ka bërë që kontrolli të shtohet për të gjitha mallrat ushqimore që hyjnë në Shqipëri nga Kosova përmes doganës së Morinit. Synimi i këtij kontrolli është eliminimi i hyrjes së mallrave pa cilësi për konsumatorin, thonë burime zyr ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-19

Emigrantët shqiptarë reflektojnë një pavendosmëri të theksuar në mënyrën se si kanë menaxhuar qarkullimin e të ardhurave të tyre nga vendi ku i kanë krijuar në vendlindjen e tyre. Raporti i fundit i Eurostat për "korridoret" e qarkullimit të këtyre parave, pra dalja nga vendet e BE-së drejt vendeve jashtë saj, si dhe hyrja e parave nga vendet e tjera drejt BE-së, reflekton pasigurinë që ka kapluar qytetarët për shkak të krizës. 
Emigrantët shqipta ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-19

Qeveria e Kosovës planifikon t’i marrë Trustit të Kursimeve Pensionale të Kosovës (TKPK) më shumë se 50 milionë euro, duke synuar që sa më shpejt të ndryshojë Ligjin rreth funksionimit të TKPK-së.
Me ligjin aktual, TKPK-ja mund të investojë në Kosovë vetëm 5 për qind të vlerës totale të mjeteve që ka në dispozicion, për të marrë 30 për qind të mjeteve të saj, Qeverisë i duhet të ndryshojë ligjin. Me ligjin e ri Qeveria ka paraparë që 50 milionë të Trustit të inves ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-19

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player