Kryesore » 2012 » Korrik » 25
Kosova ende nuk ka përgatitur një ambient atraktiv për investitorët e huaj, ndërsa disa projekte të cilat do të mund të ishin joshës për investitorët e jashtëm, kanë dështuar për shkak të përgatitjeve jo të duhura dhe joserioze të Qeverisë së Kosovës, siç është "Kosova e Re” dhe shitja e PTK-së. Kështu thuhet në hulumtimin e Qendrës për Hulumtime Strategjike dhe Sociale (STRAS), "Kosova mes Lindjes dhe Perëndimit, investimet e huaja direkte, si fakto ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-25

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK), ka shtuar aksionet për shkyçjen e konsumatorëve të cilët nuk i paguajnë faturat e energjisë elektrike. Kjo korporatë e cila furnizon me rrymë kosovarët për gjashtë muajt e parë të këtij vitit ka shkyçur rreth 140 mijë konsumatorë. Korporata Energjetik e Kosovës (KEK), gjatë vitit 2011 kishte shkyçur rreth 340 mijë konsumatorë të cilët nuk paguajnë faturat me rregull, për deri sa, në pjesën e parë të këti ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-25

Lënda e parë për prodhimin e çimentos, e njohur si "klinker”, është kthyer në produktin më të kërkuar brenda një muaji. Që nga vendosja e tarifës doganore për çimenton, importi i "klinkerit” në Kosovë është rritur për 20 herë më shumë, krahasuar me sasinë që është futur gjatë tërë vitit të kaluar. Nga rreth 1 mijë e 700 tonë "klinker” që ishte importuar në vitin 2011, që nga vendosja e tarifës prej 35 për qind, apo përreth një muaj është rritur importi ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-25

Ngritja së fundmi e çmimit të rrymës dhe ujit ka rënduar edhe më tej xhepin e qytetarit të Kosovës. Jo vetëm rastet e shumta sociale, por këtyre ngritjeve nuk po mund t’u përballojnë as ata që marrin paga mesatare në vend, të cilat sillen rreth 250 euro në muaj. Sipas Entit të Statistikave të Kosovës, çmimet e konsumit në Kosovë janë ngritur për 1,7 % në muajin qershor 2012, krahasuar me muajin qershor 2011. 
Ngritje e çmimeve kryesisht vërehet te rryma, gazi dhe l ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-25

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player