Kryesore » 2012 » Korrik » 27
17 ekonomistë të shquar evropianë kanë paraqitur një ekspertizë në të cilën duan të tregojnë "një rrugë për daljen nga kriza". Nga politika ata kërkojnë përpjekje më të mëdha dhe më shumë vendosmëri. Greqia është në prag të falimentimit, Spanja lufton me papunësinë, normat rekord të interesit dhe gjendjen e keqe të bankave: Vështirë se kalon një ditë pa lajme të këqija nga tregjet financiare të Evropës. Kriza nuk po lehtësohet dhe jo vetëm në mesin e politika ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-27

Projekti i ndërtimit të termocentralit "Kosova e Re” ka pësuar sërish ndryshime. Qeveria e Kosovës është duke menduar që të ndryshojë kapacitetin e prodhimit të energjisë nga gjithsej 600 megavatë në 1 mijë, ndërkaq tashmë e ka marrë vendimin për largimin e termocentralit "Kosova B” nga pakoja tenderuese.
 Zyrtarët qeveritarë thonë se kjo po bëhet me qëllim që investitori i ri të mos krijojë monopol në prodhimin e energjisë. Por qeveria ka vendosur që ta ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-27

Agjencia Kosovare e Privatizimit(AKP) nuk e ka lejuar kompaninë gjermane "Rutlinvest GmbH” që ta marrë pjesë në tenderin për privatizimin e Banjës së Pejës, pavarësisht se ajo premtonte më shumë se dhjetë milionë euro investime në ndërmarrje.Kjo kompani e kishte planin e detajuar për investimet, stafin menaxherial dhe stafin tjetër për zhvillimin dhe modernizimin e "Banjës së Pejës”, përderisa duke e refuzuar këtë kompani më 20 korrik 2012, AKP ka shitur nd ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-07-27

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player