Kryesore » 2012 » Dhjetor » 05
 Kredimarrja në Kosovë ka shënuar rënie, sipas raportit të fundit të Bankës Qendrore të Kosovës. Gjithsej kreditë e dhëna nga sistemi bankar i Kosovës arritën vlerën 1.76 miliard euro, në shtator 2012, që paraqet një rritje vjetore për 6.2 për qind, por, sipas BQK-së, norma aktuale e rritjes së kreditimit në ekonomi është dukshëm më e ultë krahasuar me normën prej 16.8 për qind, të regjistruar në shtator të vitit 2011.Duke u bazuar në rezultatet e anketës së shtator ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-05

Për të blerë veturën e re të prodhuesit "Volkswagen” në tregun maqedonas duhet të paguhen 14 mijë e 990 euro. E njëjta veturë me po të njëjtat parametra, në tregun e Kosovës shitet 17 mijë e 100 euro, apo mbi 2 mijë e 200 euro më shtrenjtë. Nuk janë vetëm produktet e "Volkswagenit” ato që kushtojnë më shtrenjtë në Kosovë sesa në rajon. Me kosto më të lartë në treg dalin edhe veturat e markave të tjera, por edhe pajisjet e ndryshme elektronike, mallrat ushqye ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-05

 Para anëtarësimit formal të Kosovës në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim që pritet të bëhet më 17 dhjetor, kjo bankë tashmë ka një plan para vetes për projektet, të cilat synon t’i financojë në Kosovë.Përfaqësues të BERZH-it i thanë Radios Evropa e Lirë se janë duke i shikuar mundësitë për ta financuar termocentralin "Kosova e re”.Svitlana Pyrkalo, këshilltare për media në BERZH, tha se investimet në sektorin e energjisë janë prioritet kyç dhe se p ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-05

Shtrenjtimi i energjisë elektrike në Kosovë nuk do të ketë të ndalur në të ardhmen. Ky është paralajmërimi që vjen nga sindikalistët e KEK-ut dhe ekspertët e ekonomisë, sipas të cilëve, Qeveria është dashur të jetë e kujdesshme me rastin e vendimit për privatizimin e distribucionit të KEK-ut."Shtrenjtimi i energjisë elektrike do të ndodhë edhe vitin e ardhshëm”, shprehet i bindur Fehmi Pajaziti, kryetar i sindikatës së pavarur të punëtorëve "Elektrokosova”.
... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-12-05

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player