Kryesore » 2011 » Maj » 10
Fillimisht SHBA dhe pastaj Japonia: agjencia e vlerësimit të riskut të kredisë Standard& Poor e uli besueshmërinë për marrjen kredi të këtyre vendeve nga "stabile" në "negative". 
Deri tani ka qenë e papërfytyrueshme vënia në pikëpyetje e besueshmërisë për të marrë kredi nga ana e ekonomive më të mëdha botërore. Megjithatë, vendimi i agjencisë me emër të vlerësimit të riskut Standard&Poor's nuk erdhi me të vërtetë pa pritur. M ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-10

Faturat e prillit me shpenzimet e rrymës janë më të ulëta, jo për shkak të përmirësimit të kohës, por tash KEK-u nga 1 prilli ka filluar llogaritjen e rrymës me tarifa verore, këtë e kanë konfirmuar për Telegrafin zyrtarët e KEK-ut.

Zëdhënësi i KEK-ut, Viktor Buzhala, tha për Telegrafin se tash rryma llogaritet me tarifa verore. "Po rryma ka nisur të llogaritet me tarifa verore që nga 1 prilli. Pra tarifat verore janë nga 1 prill deri më 30 shtator”, ka tregu ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-10

Në pamundësi që kontrabanda me derivate të naftës të luftohet në pikat doganore në veri, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë e ka ndërruar destinacionin. Inspektimet tash e tutje do të fillojnë nëpër pikat e shitjes brenda Kosovës. Në këtë mënyrë, inspektorët përmes laboratorëve të certifikuar, do të konstatojnë se cila është naftë cilësore e cila e kontrabanduar.

Për këtë qëllim është në ndryshim e sipër edhe Udhëzimi Administrativ për cilësinë e derivateve ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-10

Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) nuk është e vetmja që kanë borxhe në vlera milionëshe. Edhe ajo vetë ka borxhe, madje borxhet e saj ndaj Qeverisë së Kosovës janë mbi 157.5 milionë euro.

Në raportin e shpenzimeve të Qeverisë për vitin 2010, që e ka përgatitur Ministria e Financave (MF), borxheve të KEK-ut u është kushtuar një aneks në vete. Aty, duke ia mbledhur krejt paratë që ia dha Qeveria kësaj ndërmarrjeje publike që nga viti 2005, është bërë edhe ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-10

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player