Kryesore » 2011 » Qershor » 02
Kancelarja Merkel e përfundoi të enjten udhëtimin e saj në Azi. Në Singapor, në një nga tregjet financiare më të rëndësishme, ajo bëri thirrje për të pasur besim tek euro.Ajo ishte gruaja e parë që foli para forumit më të rëndësishëm ekonomik të Singapurit. Dhe Angela Merkel e shfrytëzoi shansin për të bërë publicitet në qytetshtetin aziatik për euron. Bashkimi Evropian ka një krizë borxhesh, por jo krizë financiare, u shpreh Merkeli:
"Në këtë vend unë d ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-02

EVN AG dhe Qeveria tërhoqën paditë e tyre në gjykatat ndërkombëtare arbitrare në Uashington dhe Londër, duke u dhënë fund çështjeve të hapura që kishin dy palët mes veti. Sipas zëvendëskryeministrit për çështje ekonomike Vlladimir Peshevski dhe përfaqësuesit të EVN AG Austri Ginter Ofner, kjo vjen si rezultat i zgjidhjes së kontestit mes EVN-së dhe ELEM-it.
‘Duke pasur oparasysh se të gjitha çështjet e hapura mes EVN-së dhe Qeverisë u mbyllën me su ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-02

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka folur të mërkurën ashtu siç kishte raportuar të hënën Telegrafi FMN njoftoi se marrëveshja 18 mujore e quajtur Stand By Arrangement (SBA), e cila ishte miratuar nga Bordi Ekzekutiv i FMN-së në korrik të vitit 2010, ishte ndërprerë më 2011.Në një deklaratë të publikuar në ueb-faqen e FMN-së, thuhet se "programi kishte për qëllim të rivë qëndrueshmërinë fiskale dhe të ruajë stabilitetin financiar, duke ushtruar kufizime në s ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-02

Me votat pro të deputetëve të maxhorancës është miratuar projektligji që i hap rrugë privatizimit të pesë hidrocentraleve shtetërore. Propozimi më i fundit i Ministrisë së Ekonomisë kërkon që hidrocentralet e Ulzës, Shkopetit, Lanabregasit dhe dy të të tjerë që gjenden mbi lumin Bistricë të privatizohen.
"Privatizimi është në tërësinë e reformave në sektorin e energjisë, liberalizim të tregut, rritjes së konkurrrencës në këtë të fundit”-tha Agim Bregasi, p ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-06-01

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player