Kryesore » 2011 » Gusht » 23
Kush ka ndër mend të blejë një makinë, bën mirë të presë deri më datë 24 gusht, në rast se do të kursejë paratë e taksave.Në fletoren zyrtare janë botuar më datë 9 gusht ligjet e reja të taksave kombëtare, të cilat heqin taksën e makinave të përdorura (në import dhe në shitje brenda vendit), taksën vjetore të qarkullimit, taksën e regjistrimit të përvitshëm të mjeteve.
E thënë ndryshe dhe më qartë, kush do blejë një makinë, pas datës 24 gusht nuk do të paguajë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Inaugurohet objekti i ri i kompanisë "Eurofruti” në fshatin Mramor të komunës së Prishtinës. Kompania "Eurofruti”, e cila merret me grumbullimin e kërpudhave malore dhe bimëve të imëta, me ndihmën e projektit për promovimin e hortikulturës në Kosovë të organizatës Intercooperation, ka finalizuar ndërtimin e objektit të saj të ri punues.Ministri i MBPZHR-së, Blerand Stavileci, tha se kjo kompani kishte nevojë imediate për zgjerimin e kapaciteteve të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Shqipëria si një nga destinacionet kryesore turistike të kësaj verë ka patur një bum të fluturimeve ajrore drejt vendit tonë, si dhe Shqiperia drejt destinacioneve të ndryshme evropiane.Sipas të dhënave të publikuara nga ministria e Punëve Publike dhe Transportit gjatë vitit 2011, transporti ajror rezulton se ka një rritje prej 23 % të numrit te pasagjerëve krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2010, ku numri i pasagjerëve ka qenë  644.914 dhe akt ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Çmimi i arit ka shënuar një rekord të ri, i cili ka shkuar në 1900 dollar për onc. Analistët mendojnë se kriza ekonomike në Evropë dhe frika e ekonomisë amerikane i ka shtyrë investitorët të rrisin kërkesën e tyre drejt arit.
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Për të qenë produktet kosovare më konkurruese në raport me produktet e shteteve tjera, sipas ekspertëve të çështjeve ekonomike dhe përfaqësuesve të bizneseve kosovare, Kosova duhet të ketë një treg më të favorshëm në aspektin e klimës biznesore dhe të ketë investime më të mëdha të huaja.Alban Zogaj nga Instituti "Riinvest” thotë se pa përmirësimin e politikave fiskale, produktet kosovare nuk do të mund të jenë konkurruese, dhe në këtë mënyrë nuk do të mund të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player