Kryesore » 2012 » Janar » 28
Edhe një herë një samit i paplanifikuar i BE, edhe një herë diskutohet për krizën financiare, edhe një herë konkretisht për Greqinë. Edhe një herë lajmi se qeveria në Athinë ka nevojë për më shumë para, se sa ishte planifikuar për të përballuar krizën. Sidomos Gjermania nuk është e gatshme për të vënë në dispozicion para të tjera, siç kërkojnë disa.Kurse, shkurto, konsolido. Kjo është motoja evropiane ndërkohë, sidomos në vendet me programe të tilla ndihme si Gre ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-28

Kriza greke ka prekur edhe marrëdhëniet tregtare mes Shqipërisë dhe fqinjit jugor. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave, gjatë vitit 2011 pesha e Greqisë si partner tregtar pësoi një rënie të ndjeshme.Në vitin 2010, Shqipëria blinte nga Greqia 13.1% të importeve totale, ndërsa në vitin 2011 importet greke ranë në 10.6%. E njëjta tendencë u vërejt edhe në eksportet shqiptare drejt Greqisë, që në vitin 2010 zinin 5.4% të totalit, ndërsa në vitin 2011 ranë në 5. ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-28

Ndërsa ka përpjekje linja ajrore Prishtinë – Tiranë që të rikthehet në funksion.Ndërsa, me gjithë planet dhe premtimet, tani për tani, nuk do të ketë investime për ndërtimin e linjës hekurudhore që lidh Kosovën me Shqipërinë. Kështu është thënë të premten, në Prishtinë, nga ministri i Infrastrukturës së Kosovës, Fehmi Mujota dhe ai i Transporteve dhe Punëve publike të Shqipërisë, Sokol Olldashi.
Të dy ministrat kanë biseduar edhe për një varg çështjesh që kanë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-28

Kompanitë kosovare nuk kanë probleme sa i përket dokumenteve të nevojshme doganore që të zhvillojnë eksportin dhe importin me Serbinë dhe vendet tjera të Bashkimit Evropian, thonë përfaqësues të biznesit dhe afaristë kosovarë.Kjo është mundësuar në kuadër të një strategjie për lehtësimin e tregtisë ndërkombëtare ku Dogana e Kosovës ka zvogëluar numrin e dokumenteve të cilat duhet të dorëzojnë kompanitë e ndryshme gjatë shkëmbimeve treg ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-01-28

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player