Kryesore » 2012 » Maj » 25
Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë ka dhënë grante në vlerë prej 1.6 milion eurosh për 14 propozime projektesh nga komunat e Kosovës. Projektet e fituara i përkasin fushëveprimeve të ndryshme, duke filluar nga ndërtimi i parqeve dhe trotuareve deri te rinovimi i qendrave për rini dhe sport, pastrimi dhe riparimi i varrezave, fasadat e ndërtesave publike dhe ruajtja e trashëgimisë kulturore.Ky është raundi i dytë i granteve të përzgjedhura përmes skemës së të cilave ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-25

Katër konsorciumet që janë në garë për të investuar në projektin "Kosova e Re” do të kenë ende kohë që të komentojnë dhe të parashtrojnë kërkesa rreth pakos tenderuese.Tenderi për këtë projekt është hapur në fillim të muaji mars, kurse kompanitë kanë pasur më shumë se dy muaj kohë që të bëjnë komente, vërejtje, sugjerime dhe kërkesa lidhur me pakon tenderuese të projektit "Kosova e Re”.Por, Komiteti drejtues i projektit pritet t’u lejojë më shumë ko ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-25

Njëri prej drejtorëve të bankës ish-ministre Indoneziane e Financave Sri Muliani porositi se është e gabueshme të debatohet për atë se vallë një prej atyre dy zgjidhjeve është më e mirë për dhënie fund krizës momentale në Evropë.Mësimet e mësuara gjatë krizës financiare në Azi tregojnë se Evropa duhet t'i përkushtohet edhe rritjes ekonomike dhe kursimit që t'i zgjidhë problemet e saj ekonomike, njoftoi sot Banka Botërore.Njëri prej drejtorëve të ban ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-25

Pothuajse shumica e çmimeve në Kosovë përfundojnë më 99 centë, por gati asnjë nga dyqanet, nuk kthejnë për kusur 1 deri 4 centë. Për më tepër, ka qytetarë që nuk dinë as si duken monedhat më të imëta se 5 centë.Vlora Mirena, studente nga Prishtina, thotë se nuk i ka ndodhur asnjëherë që për kusur t’ia kthejnë 1 deri 4 centë. Në të shumtën e rasteve, ajo pa dashje merr çamçakëzë."Çdo dyqan, çfarëdo qoftë ai, i madh apo i vogël, nuk kt ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2012-05-25

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player