Kryesore » 2011 » Maj » 19
Tregtarët thonë së në tregje ka ulje të fitimit dhe punës, gjë që mund të sjellë deri tek zvogëlimi i shitoreve të vogla dhe largimi i punëtorëve nga puna në shumë vetëshërbime.
Çmimet e veshjeve, ushqimit dhe produkteve tjera po rriten, kurse pagat tek shumica e qytetarëve ngelin të pandryshueshme
Qytetarët, dita ditës po blejnë më pak mobilie, preparate për amvisëri, veshmbathje, por edhe ushqim, e cila shkakton ulje të shitjes për 20 për qind ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-19

Vendimi për mosdhënie të pjesës së mbetur të pagave të muajit janar dhe shkurt do të rishqyrtohet. Ky është premtimi i sërishëm i Qeverisë. Zëvendëskryeministri, Hajredin Kuçi, pas mbledhjes së Qeverisë, nuk mori guximin të premtojë nëse do të jepen rrogat e plota të dy muajve të parë të këtij viti në përputhje me vendimin e Qeverisë. Ai tha se kjo e drejtë është e dikujt tjetër.
”Qeveria do ta shqyrtojë këtë çështje, do t’i shohë mundësitë dhe do të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-19

Miliona euro nga Qeveria e Kosovës ka përfituar kompania private "Ada Consulting Group”, që ishte themeluar nga ish-zyrtarë të SHIK-ut. Ish-punonjës të kësaj organizate kanë punuar si zyrtarë të lartë nëpër ministritë të cilat i jepnin tenderë kësaj kompanie. Auditorët kanë evidentuar shkelje ligjore nëpër tenderët qeveritarë që i ka përfituar kjo kompani. Pronari i kësaj kompanie, Avni Kastrati, nuk ka dashur të komentojë rreth fitimit të tenderëve n ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-19

Qeveria miraton kthimin e borxhit prej 8.5 milionë dollarë që Shqipëria i ka Serbisë. Marrëveshja u miratua dje gjatë mbledhjes së qeverisë, ndërkohë që vendimi vjen vetëm pak ditë nga miratimi i tij akt nga qeveria e serbe. Edhe pse vendimi është zbardhur në faqen zyrtare në internet të qeverisë, e njëjta gjë nuk ka ndodhur me marrëveshjen.
Ueb-i i qeverisë konfirmon vetëm miratimin e marrëveshjes në fjalë duke mos zbardhur termat e marrëveshjes. "Në mbështetje ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-19

Ekonomia e Japonisë, ekonomia e tretë më e madhe në botë, është zhytur sërish në recesion pas shkatërrimit të shkaktuar nga tërmeti dhe cunami në mars.
Bruto prodhimi i brendshëm është tkurrur për 0.9 % në tre muajt e parë të vitit, ka njoftuar qeveria, duke paraparë normën vjetore të tkurrjes prej 3.7 %.
Siç transmeton BBC, analistët thonë se konsumi dhe eksportet janë goditur më së rëndi.
Japonia hyri në recesion gjatë krizës financiare ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-05-19

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player