Kryesore » Entries archive
Në fund të muajit të kaluar ka hyrë në fuqi udhëzimi administrativ për cilësinë e karburanteve të naftës, me të cilin ndalohet importi i derivateve të naftës me njësinë matëse të sulfurit "50 ppm”, dhe lejohet vetëm me atë "10 ppm”, që i bie 1 pikë sulfur në 50 litra naftë, thonë zyrtarë qeveritarë.Ramadan Buzhala, kryesues i Këshillit për Licencim të Naftës, në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, thotë se ky udhëzim administrativ do ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-10-05

Pensionistët kosovarë vazhdojnë të kërkojnë nga autoritetet përgjegjëse që tërrisin pensionet për të gjitha kategoritë, duke përfshirë edhe pensionet e pleqërisë.Sipas tyre, vlera e pensioneve mesatare duhet të jetë 60 për qind nga vlera e pagës mesatare në Kosovë.Hajdar Gashi, pensionist, thotë se është turp nga ana e Qeverisë së Kosovës, pasi që, siç thotë ai, kjo kategori e shoqërisë është e ndjeshme dhe kërkon kujdes nga ana e shtetit, derisa asnjëherë, që nga pas ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-10-05

Gjatë vitit 2010, investimet e huaja direkte në Shqipëri janë rritur me 1 miliard dollarë, duke u bërë vendi i dytë në Evropën Juglindore pas Serbisë që thish kaq shumë investime.Raporti i Investimeve Botërore 2011 tregon se flukset e Investimeve të Huaja Direkte IHD-së në botë u rritën lehtë gjatë vitit 2010, por mbetën rreth 15% nën me ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-10-01

Abuzimi me fonde publike përmes tenderëve edhe më tej nuk ka të ndalur. Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) si kompania më e madhe publike në vend, ka blerë një fotoaparat digjital i cili kushton hiç më pak se 5985 euro.Por, përveç këtij tenderi në këtë korporatë, sipas përfaqësuese të shoqërisë civile në pjesën më të madhe të tenderëve abuzohet me fonde publike, pasi që pagesa e tyre është shumëfish më e madhe se sa vlera reale e tyre.Në këtë tender të fundit për blerjen ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-10-01

3 kompani të mëdha në fushën e gazit, do paraqesin para autoriteteve të Azerbajxhanit projektet për transportin e gazit natyror nga Kaspiku drejt Evropës.Ditën e shtunë, në datë 1 tetor, 3 kompani të mëdha ndërkombëtare që operojnë në fushën e gazit, do të paraqesin para autoriteteve të Azerbajxhanit projektet e tyre për ngritjen e rrjetit të transportit të gazit natyror nga deti Kaspik drejt Evropës. Njëri nga këto 3 projekte, ai Trans-Adriatik, parash ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-10-01

Nafta në bursat botërore sot u shtrenjtua në pothuajse 81 dollarë për barel, pas rënies së djeshme të çmimit të saj për shkak të druajtjes nga zvogëlimi i mundshëm i kërkesës për shkak të ngadalësimit të ekonomisë botërore.Çmimi i naftës për dërgesë termike në nëntor në bursën e Nju-Jorkut sot u rrit për 22 centë në 80,72 dollarë për barel. Mbrëmë çmimi i naftës u lirua në 80,51 dollarë për barel, pas rënies prej pothuajse 5,41 dollarë, gjegjësisht për 6 ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-23

Për tre muaj rresht, punëtorët kosovarë kanë mbetur pa krah të fortë mbrojtës të të drejtave të tyre. Bashkimi i Sindikatave të Kosovës që nga Kongresi i fundit, i mbajtur në qershor, është jashtë funksionit. Udhëheqja e deritanishme pati paralajmëruar mbajtjen e Kongresit të jashtëzakonshëm brenda 3 muajve nga dështimi i mbajtjes së kongresit të jashtëzakonshëm dhe zgjedhjes së strukturave të reja udhëheqëse, por kjo gjë ka qenë e pamundur. Sindikalistët vaz ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-21

Banka Qendrore Evropiane (BQE) po ndërmerr aksione gjigante për të mundësuar shpëtimin e vendeve të eurozonës që aktualisht gjenden në krizë të rëndë ekonomike për shkak të borxheve.
Pesë banka qendrore kanë ofruar kredi tre mujore në dollarë amerikanë për bankat tregtare evropiane në mënyrë që të parandalohet ngritja e tregjeve të parave për shkak të krizës së vazhdueshme të borxheve.BQE deklaroi se do të vepronte në bashkëpunim më Rezervën Federale amerika ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-16

Tirana, Fieri dhe më pas Durrësi janë rajonet me peshë më të madhe në vend, sa i përket prodhimit të brendshëm bruto, sipas përllogaritjeve të INSTAT për vitin 2009.Në raportin e publikuar dje, Instituti i Statistikave vlerëson se PBB-ja për frymë për Shqipërinë në vitin 2009 ishte 360 mijë lekë, ndërsa e ndarë në rajone, Shqipëria Qendrore vlerësohet të ketë një PBB për frymë prej 467 mijë lekësh.
Më i ulët shfaqet ky tregues për pjesën veri ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-11

Autostrada që lidh Prishtinën me Shkupin planifikohet të nisë pas një viti dhe, sipas supozimeve të Qeverisë së Kosovës, mund të kryhet në vitin 2015. Autostrada e dytë, sipas dokumenteve qeveritare, planifikohet të ndërtohet përmes koncesionimit, shkruan sot e përditshmja Koha Ditore."Fillimi i ndërtimit të rrugës 6 Prishtinë-Shkup në vlerë prej mbi 600 milionë eurosh, supozohet të fillojë nga tremujori i fundit i vitit 2012, ndërsa projekti në tërës ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-11

Çmimet e mallrave të importit dhe kreditë në euro po bëhen më të shtrenjta për shqiptarët. Vlerësimi i pandërprerë i monedhës së përbashkët po vështirëson gjithnjë e më shumë ekonominë dhe konsumatorët. Ekspertët e financave tregojnë për Albanian Screen efektet. "Tendencat janë të përvitshme. Fakti është që euro sivjet kushton 5 lekë të reja më shumë se sa e njëjta periudhë në vitin e kaluar. Ata të cilët paguajnë këstet e kredive në euro u duhen më shumë euro për ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-09

Serbia kurrë më nuk do të rimarrë tregun kosovar në përmasat që ka pasur para 20 korrikut, kur Qeveria e Kosovës vendosi masa reciproke ndaj produkteve serbe, thonë zyrtarë të qeverisë dhe përfaqësues të komunitetit të biznesit.Gjatë periudhës se zbatimit të reciprocitetit, është vërtetuar se tregu kosovar nuk është i varur nga produktet serbe, dhe që konsumatori ka zëvendësuar ato produkte me prodhime vendore dhe të vendeve tjera të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-08

Administrata Tatimore e Kosovës gjatë periudhës janar-gusht 2011, ka mbledhur 174 milionë euro, duke realizuar rreth 67 për qind të planit vjetor të grumbullimit të të hyrave.Administrata Tatimore ka vazhduar trendin e grumbullimit të të hyrave për buxhetin e Kosovës sipas planifikimit.Shifrat i paraqiti drejtori i ATK-së, Behxhet Haliti. Ai shfaqi bindjen se plani i paraparë nga qeveria për mbledhjen e rreth 270 milionë eurove, do të përmbushet në tërësi gjatë këtij vi ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-09-08

Çmimi i dizelit nga mesnata do të shtrenjtohet për gjysmë denari për litër ndërsa çmimi i benzinës mbetet i njëjtë. Kështu vendosi sot Komisioni Rregullator i Energjetikës. Në bazë të këtij vendimi, Euro-Disel do të shitet për 66 den/litër, ndërsa Euro-Super BS 95 për 77 denarë për litër, Euro-Super BS 98 për 78.5 denarë. Vajguri shtrenjtohet për gjysmë denari dhe tani do të shitet për 54.5 denarë për litër. Nga Komisioni sqarojnë se shtrenjtimi vjen ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-29

 Profiti neto i bankave komericale në Kosovë ka shënuar rënie në gjashtë muajt e parë të vitit 2011.Në gjashtë muajt e parë të këtij viti, sipas raportit të Bankës Qendrore, që i referohet kësaj periudhe, profiti neto i bankave që operojnë në tregun e Kosovës ka qenë 14.9 milionë euro, që është për 13 për qind më i ulët, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar."Në zvogëlimin e profitit të sistemit bankar gjatë kësaj periudhe ka ndikuar rritja m ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-26

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 19 20 »

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player