Kryesore » Entries archive
Kush ka ndër mend të blejë një makinë, bën mirë të presë deri më datë 24 gusht, në rast se do të kursejë paratë e taksave.Në fletoren zyrtare janë botuar më datë 9 gusht ligjet e reja të taksave kombëtare, të cilat heqin taksën e makinave të përdorura (në import dhe në shitje brenda vendit), taksën vjetore të qarkullimit, taksën e regjistrimit të përvitshëm të mjeteve.
E thënë ndryshe dhe më qartë, kush do blejë një makinë, pas datës 24 gusht nuk do të paguajë ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Inaugurohet objekti i ri i kompanisë "Eurofruti” në fshatin Mramor të komunës së Prishtinës. Kompania "Eurofruti”, e cila merret me grumbullimin e kërpudhave malore dhe bimëve të imëta, me ndihmën e projektit për promovimin e hortikulturës në Kosovë të organizatës Intercooperation, ka finalizuar ndërtimin e objektit të saj të ri punues.Ministri i MBPZHR-së, Blerand Stavileci, tha se kjo kompani kishte nevojë imediate për zgjerimin e kapaciteteve të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Shqipëria si një nga destinacionet kryesore turistike të kësaj verë ka patur një bum të fluturimeve ajrore drejt vendit tonë, si dhe Shqiperia drejt destinacioneve të ndryshme evropiane.Sipas të dhënave të publikuara nga ministria e Punëve Publike dhe Transportit gjatë vitit 2011, transporti ajror rezulton se ka një rritje prej 23 % të numrit te pasagjerëve krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2010, ku numri i pasagjerëve ka qenë  644.914 dhe akt ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Çmimi i arit ka shënuar një rekord të ri, i cili ka shkuar në 1900 dollar për onc. Analistët mendojnë se kriza ekonomike në Evropë dhe frika e ekonomisë amerikane i ka shtyrë investitorët të rrisin kërkesën e tyre drejt arit.
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Për të qenë produktet kosovare më konkurruese në raport me produktet e shteteve tjera, sipas ekspertëve të çështjeve ekonomike dhe përfaqësuesve të bizneseve kosovare, Kosova duhet të ketë një treg më të favorshëm në aspektin e klimës biznesore dhe të ketë investime më të mëdha të huaja.Alban Zogaj nga Instituti "Riinvest” thotë se pa përmirësimin e politikave fiskale, produktet kosovare nuk do të mund të jenë konkurruese, dhe në këtë mënyrë nuk do të mund të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-23

Deficiti tregtar i Kosovës për muajin qershor ishte 182 milionë euro. Në qershor të vitit ta kaluar deficiti ishte 158,3 milionë euro. "Eksporti në muajin qershor 2011 kishte vlerën 30,7 milionë euro, ndërsa importi 212,8 milionë euro, është një rënie prej 0.4% për eksport, si dhe një rritje prej 12.5% për import, krahasuar me qershor e vitit 2010", thuhet në raportin e ESK për tregtinë e jashtme të Kosovës. 
Pjesa më e madhe e importit gjatë muajit q ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-16

Me këtë prodhim mbulohen rreth 80% të nevojave të popullatës, që janë 205 kg për kokë banori në vit, tha Ministri i Bujqësisë, Blerand Stavileci.Rendimentet e grurit sivjet janë për 35% më të larta se vitin e kaluar. Me këto rendimente nevojat për grurë për popullatën e Kosovës përmbushen në masën rreth 80%. Raporti përfundimtar për fushatën e korrje-shirjes së drithërave të bardha për këtë vit u prezentua nga Ministri i Bujqësisë, Blerand Stavileci, i cili u ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-16

Të dhënat e reja financiare tregojnë se rritja ekonomike e Gjermanisë gati se ishte ndalur në periudhën prill – qershor të këtij viti, duke i rritur shqetësimet e investitorëve se ekonomia globale është më e ngadalshme se sa pritej.Rritja tremujore prej vetëm 0.1% për Gjermaninë, që është ekonomia më e madhe në Evropë, ishte nën pritjet e tregjeve për 0.5% rritje dhe erdhi pas të dhënave dëshpëruese për rritje ekonomike për Francën dhe Shtetet e Bashkuara.Ngadalësimi i ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-16

Banka Qendrore Evropiane bëri sot të ditur përmes një deklarate se do të ndihmojë Spanjën dhe Italinë përmes një programi për blerjen e bonove. BQE u tregua e gatshme për të blerë bonot e qeverisë italiane dhe spanjolle duke mbështetur kështu ekonomitë e të dyja vendeve që rrezikojnë të hyjnë në një krizë të thellë ekonomike.
Presidenti i BQE, Zhan-Klod Trihet, tha se banka në fjalë i përshëndet vendimet dhe masat e kursimeve të shpallura nga ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-08

Ministria e Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjetikës ka reaguar sot ndaj vendimit të kompanisë CEZ për të ndërprerë energjinë elektrike dhe ndaj subjekteve ‘VIP’ për shkak të mospagesës. Në një deklaratë për shtyp, METE i ka bërë thirrje kompanisë CEZ-it të rilidhë menjëherë energjinë në ndërmarrjet e ujësjellësve."Këto veprime nuk i shërbejnë aspak zgjidhjes së problemit të detyrimeve financiare të CEZ-it”, thuhet në deklaratën për shtyp të METE.Sipas Ministrisë së ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-05

Përfaqësues të bizneseve dhe ekspertë të çështjeve ekonomike hedhin poshtë mundësinë e ngritjeve të çmimeve të paralajmëruar nga tregtarët. Ata thonë se tregtarët duhet të furnizohen me prodhimeve vendore dhe të shikojnë mundësinë e importimin të mallrave me çmime më të pranueshme për tregun e Kosovës 
Tregtarët të cilët kanë paralajmëruar se zëvendësimi i produkteve serbe me produktet e shteteve tjera mund të jetë më i kushtueshëm dhe do të sjell ngritje të ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-04

Zëvëndëskryeministrja, Mimoza Kusari-Lila ka njoftuar kabinetin qeveritar se nga fillimi i masave të reciprocitetit me Serbinë, të hyrat në dogana janë rritur për 2 milionë euro, kjo pasi shumë mallra nga shtete tjera kanë hyrë në Kosovë si zëvëndësim për produktet serbe.
Ajo po ashtu njoftoi se në pikat kufitare 1 dhe 31 do të lejohet që sot të hyjë një konvoj me ndihma ushqimore prej 75 tonësh. Ndihmat ushqimore sipas saj do të lejohen të hyjnë vetëm sot ndër ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-04

Në kuadër të projektit të fuqizimit të sektorit financiar dhe infrastrukturës së tregut financiar, Banka Botërore ka ndarë 4.5 milion euro kredi për Kosovën.Kjo u bë e ditur nga një marrëveshje e cila u nënshkrua nga kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi dhe menaxheri i Bankës Botërore për Kosovën, Ranji Nayak.Thaçi me këtë rast tha se projekti mbështet strategjinë e Qeverisë së Kosovës për zhvillim të tregut të kapitalit dhe forcimin e stabilitetit të gjithëmbars ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-08-03

"Rritja më e shpejtë globale mund t'u ndihmojë shteteve në përshtatjen, por Evropa vetë duhet të merret me problemet e saj debitore", tha Zelik, i cili qëndron në vizitë katërditore në Turqi.- Rritja e fuqishme ekonomike e vendeve në zhvillim, siç është Turqia, ka mundësi në mënyrë pozitive të ndikojë në përpjekjet e shteteve të eurozonës për përballje me krizën debitore, deklaroi në Ankara drejtori i Bankës Botërore, Robert Zelik."Rritja më e shpejtë globale mund t'u ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-07-21

Ditën e sotme, 1 euro është këmbyer për 138.8 lekë, nga 139.1 lekë që ishte dy ditë më parë.Tendenca e kursit është për një lirim akoma dhe më të madh të euros në raport me lekun. Ky është një lajm që gëzon individët dhe bizneset që kreditë i kanë në euro dhe u duhet t’i konvertojnë një pjesë të ardhurave në lek me paranë europiane për të paguar këstet.Ekspertët gjykojnë se zbutja e euros lidhet me një sërë faktorësh, kryesisht sezonalë dhe të situatës në rajonin e borxhev ... Lexo më shumë »
Postuar nga: ksdardania | Data: 2011-07-18

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 19 20 »

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player